У межах кампанії «наздоганяючої вакцинації» щеплення від кору отримали понад 100 тисяч дітей

У межах кампанії «наздоганяючої вакцинації» щеплення від кору отримали понад 100 тисяч дітей

Укрінформ
У межах кампанії "наздоганяючої вакцинації" щеплення від кору отримали понад 100 тис. дітей.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"У межах «наздоганяючої» кампанії з вакцинації проти кору проведено 104 121 щеплення (39,7% запланованих). За даними Центру громадського здоров’я, який є відповідальним за проведення кампанії, першу дозу вакцини отримали 49 926 дітей віком від 2 до 17 років, другу – 54 195 дітей віком від 7 до 17 років", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У регіони розподілили майже 40 тисяч доз вакцини проти коронавірусу - МОЗ

Зазначається, що найактивніше батьки роблять щеплення дітям від 2 до 6 років (52,8% плану). Найбільше щеплень минулого тижня провели у Києві, Херсонській, Житомирській, Рівненській та Полтавській областях. Найменше – в Черкаській, Івано-Франківській, Сумській, Вінницькій, Чернігівській областях.

Крім того, за тиждень щеплено 383 дитини з-поміж внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Найбільшу кількість ВПО щеплено у Полтавській, Одеській та Київській областях.

Вакцинацію проти кору можна пройти у пунктах щеплень, у закладах первинної медико-санітарної допомоги, а в деяких регіональних центрах та великих містах – у дитячих точках ЮНІСЕФ «Спільно». Організовані дитячі колективи, віддалені громади, в яких немає пунктів щеплень, а також батьки маломобільних дітей можуть викликати мобільну бригаду для вакцинації дітей від кору до себе. У межах «наздоганяючої» кампанії з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планові щеплення, в Україні сформовано 312 мобільних бригад. Упродовж тижня до проведення щеплень КПК було залучено 66.

Читайте також: Україна отримала від ЮНІСЕФ три тисячі доз вакцини від гепатиту А

У МОЗ нагадали, що для повного захисту дітям потрібні дві дози вакцини від кору, краснухи та паротиту (КПК) в 1 рік (перше щеплення) та в 6 років (друге щеплення). Якщо дитина з якоїсь причини пропустила перше чи друге щеплення, їх потрібно наздогнати якнайшвидше. Якщо вона старша 7 років та не має жодної дози вакцини, їй потрібно зробити два щеплення з мінімальним інтервалом в 1 місяць.

Дізнатися адресу найближчого пункту щеплення можна за телефоном контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення. Загалом, за даними МОЗ, планові щеплення проти кору пропустили 260 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-