Українським лікарням і медвишам передадуть іще 56 генераторів

Українським лікарням і медвишам передадуть іще 56 генераторів

Фото
Укрінформ
Українським лікарням і медвишам передадуть іще 56 генераторів для забезпечення безперебійної роботи на випадок блекауту.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у межах співпраці МОЗ та Світового банку. Генератори будуть розподілені до Львівської, Хмельницької, Полтавської, Чернівецької, Вінницької, Київської, Одеської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської областей та міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Від початку повномасштабного вторгнення Лейпциг передав Києву понад 100 генераторів

Загалом, як зазначили у МОЗ, у межах спільного проєкту через міжнародну організацію Crown Agents до областей буде розподілено 467 генераторів, відповідно до потреб кожного регіону.

Генератори мають забезпечити повноцінну та безперебійну роботу лікарень за різних критичних ситуацій. Вони спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та подаватимуть напругу в мережу, живитимуть операційні, реанімації та критично важливе обладнання.

На сьогодні для безперебійної роботи медзаклади мають 10 016 генераторів, які спрацьовуватимуть у разі надзвичайної ситуації.

Читайте також: Полтавщина отримала понад 90 генераторів від USAID

Як повідомлялося, у жовтні до лікарень та медичних закладів освіти було розподілено 42 генератори великої потужності у межах співпраці МОЗ та Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-