Торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»

Торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»

Укрінформ
Понад 2,2 млн пацієнтів скористалися програмою реімбурсації “Доступні ліки” у 2023 році.

Про це повідомляє Національна служба здоровʼя, передає Укрінформ.

"Найбільше пацієнтів отримали ліки за такими напрямами: серцево-судинні захворювання — 1 543 915 пацієнтів; профілактика інфарктів та інсультів — 916 275 пацієнтів; цукровий діабет II типу — 524 147 пацієнтів; хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів — 216 399 пацієнтів; діабет (інсулінозалежний) — 192 165 пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МОЗ про «Доступні ліки»: пріоритет на 2024 рік - збільшення доступності

Також, як додали в НСЗУ, у 2023 році у програму було включено імуносупресивні препарати для людей у післятрансплантаційному періоді, знеболювальні для паліативних хворих та вперше тест-смужки для людей з діабетом І типу.

Знайти найближчу аптеку, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації можна на сайті НСЗУ в розділі “Е-дані” / “Аналітичні панелі (дашборди)” / “Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом”. У фільтрах зліва треба обрати область, населений пункт і напрям програми. Або можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Читайте також: До програми «Доступні ліки» включили понад 230 препаратів від серцево-судинних захворювань

Як повідомлялося, Національна служба здоровʼя адмініструє програму "Доступні ліки" з 2019 року. У 2024 році планується розширення переліку програми за напрямом розлади психіки та поведінки. В Програмі медичних гарантій на 2024 рік на програму "Доступні ліки" передбачено 5,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-