Для військових безкоштовно: у Вінниці створили центр лікування болю та реабілітації

Для військових безкоштовно: у Вінниці створили центр лікування болю та реабілітації

Фото
Укрінформ
У Вінниці створили центр лікування болю та реабілітації «Прометей», у якому військовим послуги надаватимуть безкоштовно.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Біль – не вічний, і його можна позбутися завдяки усвідомленню і розумінню, як з ним працювати», – гасло, під яким у Вінниці відкрили центр лікування болю та реабілітації «Прометей». Ініціатива його створення належить лікарям Дмитру Дмитрієву та Сергію Коваленку, а також ветерану російсько-української війни Святославу Ніколайчуку. Їм вдалося залучити донорські кошти для закупівлі необхідного обладнання, із ремонтом приміщення допомогла Вінницька міська рада», - йдеться у повідомленні.

У Вінниці створили центр лікування болю та реабілітації «Прометей» / Фото: vmr.gov.ua

Зазначається, що для учасників російсько-української війни всі послуги надаватимуться безкоштовно.

Фахівці новоствореного центру займаються лікуванням фантомного та хронічного болю, а також інших видів больового синдрому. Допомогу клієнтам тут надаватимуть на сучасному обладнанні, використовуючи провідні закордонні практики. Зокрема, VR-технології, які допомагають мозку людини припинити зациклюватися на болю і переносять увагу на інші завдання. Організм людини звикає до цього стану, і фантомний біль майже зникає.

Наразі надання такої допомоги є вкрай актуальним, позаяк відсоток хронізації після поранення – приблизно 60-70%. Тобто, якщо у військових було поранення, то щонайменше шестеро з десяти осіб матимуть хронічний больовий синдром. Через великий потік поранених державні медичні заклади не мають можливості займатися вирішенням цієї проблеми.

Читайте також: МОЗ підписало меморандуми з лікарнями для розбудови системи реабілітації

Для розвитку центру його співзасновники залучають різне фінансування – це і грантові кошти, і благодійні фонди та організації. Зокрема, ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», ГО людей з інвалідністю «Самодопомога», Міжнародна організація з міграції ООН, Ветеранський фонд, МХП, Ротарі Клуб Вінниця, Вінницький бізнес-клуб, ГО «Вінницький бізнес-клуб», ГО «ПАРР».

Як повідомлялось, Вінницька міськрада та будівельна компанія підписали меморандум про будівництво у місті реабілітаційно-спортивного комплексу для відновлення ветеранів після поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-