Минулого року майже 41 тисяча пацієнтів отримали безоплатне лікування інфаркту - НСЗУ

Минулого року майже 41 тисяча пацієнтів отримали безоплатне лікування інфаркту - НСЗУ

Укрінформ
Майже 41 тисяча пацієнтів отримали у минулому році безоплатне лікування інфаркту за Програмою медичних гарантій.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоровʼя, передає Укрінформ.

«40 732 пацієнти з інфарктом отримали стаціонарну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій у 2023 році. Безоплатна медична допомога при інфаркті надається у закладах, які мають договір із НСЗУ на відповідний пакет медпослуг. На сьогоднішній день в Україні 73 лікарні законтрактовані за напрямом «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда», - йдеться в повідомленні.

Пацієнту з підозрою на інфаркт не потрібне направлення лікаря чи наявність декларації, щоб отримати медичну допомогу безоплатно. Це невідкладний стан і людину в потрібний медичний заклад доставить бригада екстреної медичної допомоги. Медична допомога також безоплатна при самозверненні та переведенні з іншої лікарні.

Читайте також: Інсультів та інфарктів побільшало: сімейним лікарям будуть доплачувати за вчасне виявлення захворювань

Повний перелік медичних послуг опубліковано на сайті НСЗУ в розділі Контрактування/Вимоги ПМГ-2024/п.7/ за посиланням.

Адресу та контакти найближчих медзакладів, які мають відповідний договір з НСЗУ, можна дізнатися в оператор контакт-центру за номером 16-77 або за допомогою дашборда «Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій».

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році в Програму медичних гарантій увійшов новий пакет по лікуванню безпліддя. Національна служба здоровʼя законтрактувала на цей пакет 12 медичних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-