На Вінниччині до кінця року реабілітаційну допомогу надаватимуть 18 медзакладів

На Вінниччині до кінця року реабілітаційну допомогу надаватимуть 18 медзакладів

Укрінформ
У Вінницькій області до кінця року реабілітаційну амбулаторну допомогу захисникам з інвалідністю надаватимуть 18 медичних закладів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Дедалі більше наших захисників з інвалідністю, і все більше їм потрібна допомога. До кінця року реабілітаційну амбулаторну допомогу їм, а також іншим пацієнтам, надаватимуть уже 14 комунальних медзакладів, три приватні і один державний», - сказав Борзов.

За його словами, створення і розбудова мережі закладів з надання реабілітаційної допомоги для області є актуальним завданням. Лише минулого року на Вінниччині вперше визнано інвалідами серед дорослого населення усіх категорій 12,8 тис. осіб. У 2022 році таких людей було близько 7,2 тисячі.

При цьому понад 7,6 тис. хворих, визнаних інвалідами минулого року, – люди працездатного віку. Надання послуг з реабілітації допоможе значній кількості таких пацієнтів уникнути стійкої втрати працездатності, наголосив Борзов.

Читайте також: В Україні послугами реабілітації скористалися вже понад 260 тисяч громадян

Як повідомлялось, 2023 року на Вінниччині відкрили реабілітаційний центр національної мережі RECOVERY та Центр реабілітації Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні імені Ющенка.

На початку 2024 року у Могилів-Подільській громаді презентували сучасне реабілітаційне відділення. Таке ж відділення створили й у Тульчинській лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-