Зеленська у Лондоні взяла участь у круглому столі щодо ментального здоров’я

Зеленська у Лондоні взяла участь у круглому столі щодо ментального здоров’я

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у британській столиці Лондоні взяла участь у круглому столі, присвяченому ментальному здоров’ю.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час візиту в Лондон взяла участь у круглому столі, присвяченому ментальному здоров’ю, разом з українськими й британськими фахівцями», - написала Зеленська.

Вона зауважила, що у Великій Британії програма підтримки ментального здоровʼя діє вже кілька десятиліть, натомість українські експерти за останнє десятиліття, а особливо за два роки повномасштабної війни, здобули унікальні знання про вплив великих потрясінь на людей і найдієвіші способи подолання наслідків.

Учасники круглого столу зосередилися на ментальному стані молодого покоління. Зеленська нагадала, що згідно з дослідженням МОЗ України, саме підлітки 13–15 років найбільш уразливі перед викликами для ментального здоровʼя.

«Якщо сьогодні молодь відчує замість тривоги та стресу захищеність і впевненість, це обов’язково вплине на те, яким буде світ завтра», - наголосила вона.

Водночас перша леді зауважила, що в українців і британців більше спільного, ніж можна було уявити. «Наприклад, приблизно 40% українців і британців мають побоювання, що відкрите обговорення ними своїх проблем, пов’язаних з ментальним здоровʼям, може позбавити їх можливості зберегти роботу. Майже однакові показники маємо у схваленні розширення програм з підтримання ментального здоровʼя», - зазначила перша леді.

Читайте також: Зеленська і дружина прем'єра Британії відвідали у Лондоні Центр вивчення вибухових травм

Однак, за її словами, попри глибоку травму війни, українці демонструють більшу стійкість, ніж британці. «Оптимістичний настрій і впевненість у здатності впоратись із викликами у сфері ментального здоровʼя продемонстрували 69% українців і лише 18% британців», - зауважила вона.

Як повідомлялося, близько 90% українців, згідно з дослідженням, мають високий або дуже високий рівень стресу.

Фото: Олена Зеленська / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-