Спецавтомобілі для надання паліативної допомоги отримають шість громад

Спецавтомобілі для надання паліативної допомоги отримають шість громад

Фото
Укрінформ
В Україні шість громад отримають спеціалізовані автомобілі для надання паліативної допомоги.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Європейський Союз (ЄС) та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні у партнерстві з Міністерством охорони здоровʼя України розподілили шість спеціалізованих автомобілів серед медичних закладів, з якими укладено договори про надання паліативної допомоги. Ініціатива має на меті полегшити доступ до паліативної допомоги пацієнтам та їхнім родинам, особливо у віддалених районах, забезпечивши їх комфортним та безпечним транспортуванням до медичних закладів", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зауважили, що автомобілі отримають Ніжин Чернігівської області; Конотоп та Ромни на Сумщині; Камʼянське Дніпропетровськї області; Миргород на Полтавщині; Нова Водолага Харківської області.

Машини обладнані підіймачами для пацієнтів з інвалідністю, а також інвалідними візками та іншим допоміжним обладнанням.

Читайте також: Автівка «швидкої», ліки та медичні меблі: МОЗ отримало гуманітарну допомогу від партнерів

Автомобілі були закуплені та обладнані UNDP в Україні у партнерстві з Міністерством охорони здоровʼя за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах проєкту «EU4Recovery – розширення прав і можливостей громад в Україні» (EU4Recovery).

Як повідомлялося, компанія Uber передала Україні через фандрейзингову платформу United24 1 млн доларів на машини екстреної меддопомоги.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-