Новий напрямок протезування: у вінницькій лікарні провели першу операцію

Новий напрямок протезування: у вінницькій лікарні провели першу операцію

Фото
Укрінформ
У Вінницькій обласній клінічній лікарні імені Пирогова провели унікальну операцію з остеоінтеграційного протезування. Це новий напрям, який дає змогу підвищити мобільність пацієнта та пришвидшити його реабілітацію після ампутації.

Про це медзаклад повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Унікальну для вітчизняної медицини операцію остеоінтеграційного протезування провели на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що ця методика є інноваційною для України. Нині в Україні проведені лише кілька таких операцій.

У лікарні поінформували, що остеоінтеграційне протезування передбачає вживлення внутрішньокісткового імплантату в кістку ампутованої кінцівки пацієнта, до зовнішньої частини якого в подальшому фіксуються компоненти протеза.

Читайте також: Ветеран із Вінниччини пробіг на протезі марафон у Токіо із персональним рекордом

Перевага такого протезування - у тому, що воно повертає пацієнтові чутливість. Тобто, пацієнт може відчувати і розрізняти поверхні, на які наступає.

Допомагає впроваджувати новий напрям протезування вінницьким лікарям один із провідних спеціалістів у світі – австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. Він зробив уже майже півтори тисячі таких операцій по всьому світу, і його пацієнти ведуть активний спосіб життя та працюють без обмежень.

Робити перші кроки на імплантованих протезах можна вже на другий день після операції, а ще через шість тижнів – повноцінно ходити.

Читайте також: На пілотний проєкт із зубопротезування ветеранів передбачили ₴750 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вперше імплантували протез прямо в кістку, пацієнтом став ветеран російсько-української війни.

Фото: Вінницька обласна клінічна лікарня, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-