У Львові прооперували однорічну дитину, якій у бронхи потрапила насінина гарбуза

У Львові прооперували однорічну дитину, якій у бронхи потрапила насінина гарбуза

Фото
Укрінформ
У Львові торакальні хірурги Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит» успішно прооперували 1-річну дівчинку, якій у дихальні шляхи потрапила насінина гарбуза.

Про це медзаклад повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що родина із Самбірського району Львівської області звернулася до приймального відділення шпиталю. Мама дитини розповіла, що кілька днів тому дала доньці насіння гарбуза без шкаралупи. Коли дитина їла, то почала раптово плакати, а тоді кашляти. Ймовірно, як вважають лікарі, у цей час дівчинка і вдихнула насінину.

Вночі під час сну мама почула свистячі хрипи у дитини. Вони не зникали, тому за два дні сімʼя звернулася до лікаря, який направив їх до Львова. Хірурги Центру дитячої медицини госпіталізували дівчинку та зробили трахеобронхоскопію (інструментальне обстеження трахеї та бронхів), після чого ендоскопічно видалили стороннє тіло з лівого нижньодольового бронха.

«Також були виявлені запальні зміни, які викликала насінина у вигляді гнійного ендобронхіту. Була проведена санація трахеобронхіального дерева», - наголосив торакальний хірург Олександр Колодій.

Операція пройшла успішно, дитину вже виписали, додали у медзакладі.

Читайте також: Львівські лікарі дістали зі шлунка 7-річної дівчинки два магніти

Як повідомляв Укрінформ, у Львові хірурги зі США допомогли сформувати піднебіння хлопчику з тканин щоки.

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня «Охматдит» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-