У Львові робот Da Vinci прооперував першу дитину із онкопатологією

У Львові робот Da Vinci прооперував першу дитину із онкопатологією

Фото
Укрінформ
Хірурги лікарні св. Миколая у Львові вперше прооперували 11-річного хлопчика з онкологією за допомогою роботизованої системи Da Vinci Si, яку подарували благодійники.

Про це повідомило у Фейсбуці Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Робот-хірург Da Vinci прооперував першу дитину у лікарні святого Миколая! Наш пацієнт — 11-річний хлопчик із онкопатологією», - йдеться у повідомленні.

Da Vinci Si - одна з найсучасніших роботизованих систем у світі. Хірурги дитячої лікарні давно мріяли про таку - більш компактну та зручну у користуванні. Завдяки меншому діаметру інструментів та оптики робот дозволяє оперувати навіть новонароджених. Із мінімальною травматизацією довколишніх органів і структур, зниженим ризиком крововтрати та скороченим часом самого втручання, а значить - і швидшим відновленням самих маленьких пацієнтів.

Читайте також: Благодійники подарували робота-хірурга Da Vinci Si дитячій лікарні у Львові

«Досі наші спеціалісти ділили одну операційну з хірургами дорослої лікарні святого Пантелеймона, які застосовують робот із 2020 року. Але завдяки благодійникам — компанії Meest Пошта та Rostyslav Kisil — тепер у дитячій лікарні є свій Da Vinci. І якщо за три роки дитячі хірурги виконали трохи більше сорока роботичних операцій, то уже цього року планують подвоїти кількість таких втручань», - додали у медзакладі.

Як повідомляв Укрінформ, кардіохірурги лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова зробили першу в Україні операцію на серці із застосуванням робота Da Vinci, врятувавши чоловіка з передінфарктним станом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-