На Тернопільщині вперше імплантували пацієнту в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор

На Тернопільщині вперше імплантували пацієнту в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор

Укрінформ
У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор.

Про це повідомляє Чортківська міська рада, передає Укрінформ.

«69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор. Оперативне втручання чортківські лікарі виконували спільно із фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова (м. Київ). Сам пристрій лікарня безкоштовно отримала від Міністерства охорони здоров’я, його вартість становить понад 300 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Пацієнту імплантували кардіовертер-дефібрилятор з метою відновлення та нормалізації порушень ритму серця. Раніше чоловік двічі переніс інфаркт, з часом до проблем додалась тахікардія. Зрештою у нього діагностували повну блокаду лівої ніжки пучка Гіса, що стало показом до імплантації кардіостимулятора.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському вперше провели пересадку серця

Зараз пацієнт почувається добре, триває процес відновлення після оперативного втручання.

Як повідомляв Укрінформ, канадський благодійний фонд «Maple Hope Foundation» відправив до України 50 систем життєзабезпечення «Moves» для допомоги у лікуванні важкопоранених українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-