Об 11:00 - брифінг про лікування туберкульозу в Україні

Об 11:00 - брифінг про лікування туберкульозу в Україні

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
29 березня об 11:00 - брифінг на тему: «Ефективне лікування туберкульозу: які сучасні методи лікування безоплатні та доступні для пацієнтів в Україні».

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Учасники: Ігор Кузін - заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар; Дарина Левандовська - в.о гендиректора КНП «Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер Черкаської обласної ради»; Яна Терлеєва - завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоров’я; керівники фтизіопульмонологічних центрів.

Теми до обговорення:

  • Безоплатні послуги для пацієнтів.

  • Як отримати лікування пацієнтам, які переїхали в іншу область (ВПО) або виїхали за кордон? 

  • Роль сімейного лікаря у подоланні туберкульозу – як інновації впроваджуються та практиці? 

  • Нові законодавчі ініціативи та впровадження міжсекторального підходу до подолання туберкульозу.

Чому це цікаво?

Захворюваність на туберкульоз у світі за рік зросла на майже 4%. За даними ВООЗ, кількість смертей від туберкульозу в Європі збільшується після зниження протягом майже 20 років. Основні причини медичні експерти пов’язують з недостатніми рівнями вакцинації дітей та ускладненою вчасною діагностикою захворювання під час пандемії COVID-19 (через схожі симптоми люди не одразу зверталися до лікарів). 

За 2023 рік в Україні зареєстровано 19 800 випадків «активного» туберкульозу, 639 – серед дітей до 14 років. Лікування для пацієнтів безоплатне, доступні найсучасніші методи лікування та діагностики які дозволяють скоротити період лікування з двох років до 9 місяців. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-