Провідні нейрохірурги зі США оперують та консультують у Львові

Провідні нейрохірурги зі США оперують та консультують у Львові

Фото
Укрінформ
У Першому медоб’єднанні Львова 12 провідних хірургів з Америки проведуть надскладні операції та проконсультують українців, які постраждали внаслідок війни.

Про це у Фейсбуці повідомило Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Провідні нейрохірурги США – з місією у Львові. Сьогодні стартували надскладні оперативні втручання. У Першому медоб’єднанні Львова команда американських спеціалістів уже вчетверте. Приїхали вихідними і одразу розпочали консультації. Загалом їх було понад 40», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пацієнти – люди з усіх регіонів України, які постраждали від війни – як дорослі, зокрема військові, так і діти. Серед них хірурги обрали тих, хто найбільше потребував оперативних втручань.

Читайте також: У Львові хірургів зі всієї України навчають проводити операції з допомогою робота Da Vinci

Операції дорослим відбуваються в лікарні святого Пантелеймона, малечі ж допомагають в дитячій лікарні святого Миколая. Саме туди у рамках місії прибув й керівник місії – американський нейрохірург Люк Томич. Разом із українськими колегами він оперуватиме дітей із епілепсією, судинними аномаліями та пухлинами головного мозку. Заплановано шість втручань.

Провідні нейрохірурги з США оперують та консультують у Львові / Фото: Facebook Першого медичного об’єднання Львова

Загалом у цій місії бере участь 12 медиків з різних міст та клінік США. Це – нейрохірурги, неврологи, анестезіологи та медичні операційні сестри. Їхня мета – підтримати українських колег, які працюють у такий складний для України час. А ще – поділитись власним досвідом хірургічного лікування пацієнтів з судинними патологіями, зокрема, аневризмами, артеріовенозними мальформаціями головного та спинного мозку, невралгіями трійчастого нерва, геміфаціальними спазмами, пухлинами головного та спинного мозку, а ще патологіями хребта та фармакорезистентною епілепсією.

Читайте також: Львівські хірурги видалили пухлину всередині кістки шестирічного хлопчика

Усі втручання виконуватимуться спільно американсько-українською командою і є безоплатними для пацієнтів. Триватиме місія до 5 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відбувся ІІ Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів. Упродовж двох днів львівські лікарі, які є лідерами за кількістю операцій з допомогою робота Da Vinci в Україні, ділилися досвідом з колегами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-