Субсидію грішми отримують вже 158 тисяч столичних домогосподарств

Субсидію грішми отримують вже 158 тисяч столичних домогосподарств

Укрінформ
У Києві субсидію у грошовій формі з 4 березня вже почали отримувати 158 тисяч домогосподарств.

Про це під час прес-конференції розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Запрацювала система монетизації субсидій з 1 березня. У Києві 158 тисяч субсидіантів і вже люди почали отримувати гроші на свої рахунки і сплачувати за комунальні послуги”, - сказав Пантелеєв.

Як зазначив заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко, з 4 березня вже почалася перша виплата монетизованої суми субсидії.

“На сьогоднішній день під монетизацію у грошовій формі по місту Києву є 158 тисяч домогосподарств, які отримують “живі кошти” на свої карткові рахунки або через органи пенсійного фонду”, - сказав він.

За словами столичного чиновника, органами соціального захисту було передано два реєстри - до Пенсійного фонду та до “Ощадбанку”, з приводу нарахування коштів.

Читайте також: Завдяки монетизації отримувачі субсидій можуть зекономити по 300-500 гривень - Порошенко

"З 4 березня вже з початком виплати пенсії громадяни вже почали отримувати на свої пенсійні рахунки нараховану суму субсидій. Ці кошти є цільовими, обов'язок громадян сплачувати на сьогодні повну вартість комунальних послуг, із урахуванням тієї суми субсидії, яка була надана у готівковій формі на рахунок громадян", - наголосив він.

Бученко додав, що у Києві 101 тисяча пенсіонерів, їм кошти були перераховані на пенсійні рахунки, і 57 тисяч домогосподарств, їм кошти були перераховані на “Ощадбанк”.

За його словами, загалом на виплати субсидій киянам у березні держава спрямувала 235 млн грн.

Як повідомлялося, з 1 березня стартувала ще одна модель монетизації субсидій – «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії.

Уся субсидія буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам – виплачена через Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-