Столичному чиновнику, який розікрав гроші на реконструкції скверу, оголосили підозру

Столичному чиновнику, який розікрав гроші на реконструкції скверу, оголосили підозру

Укрінформ
Київська прокуратура оголосила про підозру колишньому директору приватного товариства, який розікрав майже мільйон гривень на реконструкції скверу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

“Київською місцевою прокуратурою №10 повідомлено про підозру колишньому директору приватного товариства в умисному привласненні бюджетних коштів на загальну суму близько 1 млн гривень”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування щодо отримання слідчими Нацполіції $50 тисяч хабара

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор приватного товариства, що виконувало роботи з облаштування зелених зон скверу та установлення огорож по вулиці Богдана Гаврилишина в Шевченківському районі м. Києва, не виконавши необхідний обсяг робіт та завищивши вартість виконаних, привласнив бюджетні кошти на зазначену суму.

Дії директора товариства кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), санкція якої передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Екс-поліцейські, які "кришували" підприємців на пляжі Одеси, постануть перед судом

На даний час вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу та пред’явлення цивільного позову про відшкодування завданих збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-