Назвали район Києва, де реєстрували найбільше шлюбів

Назвали район Києва, де реєстрували найбільше шлюбів

Укрінформ
У Києві протягом минулого року найбільше пар одружилися у Дніпровському РАЦСі Києва, а найменше — у Голосіївському.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в місті Києві Станіслав Куценко.

“Найбільшу кількість одружень у минулому році зафіксували у Дніпровському ДРАЦСі, тут одружилось 3527 пар молодят. Це насамперед пов’язано з тим, що Дніпровський район найбільш густонаселений у Києві. Найменше шлюбів зареєстрували у Голосіївському ДРАЦСі – 939. Цей ДРАЦС найменший за своїми розмірами у столиці”, - розповів Куценко.

Він додав, що реєстрація шлюбу - найбільш затребувана послуга у ДРАЦСах.

“У 2018 році нею скористались 26401 пара”, - уточнив Куценко.

За його словами, з-поміж 10 ДРАЦСів столиці до ТОП-5, де було найбільше зареєстровано шлюбів у 2018 році, увійшли Дніпровський – 3527 шлюбів, Печерський – 3407, Солом’янський – 3013, Дарницький – 2950 та Центральний – 2938.

Куценко наголошує, що всі, хто тільки обирає дату весілля та омріяне місце реєстрації, повинні завчасно подбати про подачу заяви до ДРАЦСу.

Читайте також: У Києві торік уклали майже 2,5 тисячі "Шлюбів за добу" з іноземцями

Також він звернув увагу, що для державної реєстрації шлюбу в Україні особа має досягти 18 років, однак за відповідним судовим рішенням про надання права на шлюб такий шлюб може бути укладений з 16 років. «Шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про реєстрацію шлюбу. Керівник органу ДРАЦС може скоротити цей строк та одружити навіть у день подачі заяви за умови наявності документів, які підтверджують важливість скорочення цього строку. Це може бути вагітність, наявність спільних дітей або хвороба, яка становить загрозу для життя та здоров’я, чи інші підстави, підтверджені документально», – пояснив Куценко.

Він нагадав, що без очікувань за добу можна одружитися у шести акредитованих суб’єктах столиці, адреси яких можна знайти на сайті ГТУЮ Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-