У Києві збудують дворівневу розв’язку на перетині вулиць Богатирська і Полярна

У Києві збудують дворівневу розв’язку на перетині вулиць Богатирська і Полярна

Ілюстрація
Укрінформ
У столиці цього року планують почати будівництво нової дворівневої розв’язки – на перетині вулиць Богатирська та Полярна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Комунальна корпорація “Київавтодор” закінчує розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції транспортного вузла на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Наступним кроком стане оголошення процедури закупівель безпосередньо на виконання робіт із реконструкції”, - ідеться у повідомленні.

На перетині двох магістралей будуватимуть розв’язку типу “неповний лист конюшини”. Проєктна пропускна спроможність вузла – 11200 автомобілів на годину.

“Це у рази вище за перехрестя зі світлофором, яке постійно затримує рух, через що утворюються затори у пікові години”, - зазначили в КМДА.

Проїзд із Полярної до вулиці Героїв Дніпра здійснюватиметься через шляхопровід, який матиме шість смуг руху. Довжина споруди – 125 м.

На розв’язці облаштують велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар. Загальна довжина велодоріжок – близько 2,8 км.

Техніко-економічне обґрунтування реконструкції розв’язки уже схвалене відповідним розпорядженням.

Заплановано, що за умови регулярного фінансування реконструкція транспортного вузла триватиме близько двох років.

Читайте також: У Києві протягом року облаштували 10 кільцевих розв’язок

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на проспекті Володимира Івасюка через ремонтні роботи до 15 квітня частково обмежено рух транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-