Київтеплоенерго отримало 137 генераторів від USAID

Київтеплоенерго отримало 137 генераторів від USAID

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт енергетичної безпеки передало комунальному підприємству «Київтеплоенерго» (КП КТЕ) 137 генераторів на загальну суму близько 40 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в релізі КП «Київтеплоенерго».

«Наданими USAID генераторами ми обладнали першочергово котельні, що опалюють лікарні, важливі соціальні заклади та житлові будинки. Завдяки альтернативним джерелам енергії вони змогли отримувати тепло в автономному режимі. Ми залишаємо генератори на котельнях, щоб підвищити стабільність постачання тепла нашим клієнтам та оперативно реагувати на безпекові виклики», — сказав директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

Читайте також: Прикордонники отримали від Латвії авто, генератори, тактичне та інженерне спорядження

Зазначається, що USAID одним з перших розпочав системне постачання генераторів для Києва в умовах ракетних атак на об’єкти критичної інфраструктури. Загалом для підтримки роботи теплоенергетики столиці КП «Київтеплоенерго» отримало від уряду США 137 генераторів потужністю від 7 до 100 кВт.

У компанії зауважили, що 38 генераторів забезпечили безперебійну роботу теплогенеруючого обладнання котелень Києва. Це близько 25% від усіх теплоджерел, які знаходяться у підпорядкуванні КТЕ. Сумарно генератори, надані USAID, дозволяють постачати тепло і гарячу воду до понад 160 житлових будинків, 30 лікарняних, 25 освітніх закладів та понад 220 відомчих будівель. Ще 15 генераторів забезпечували резервне живлення виробничих приміщень КП «Київтеплоенерго» і використовувались для забезпечення диспетчеризації і безперебійного зв’язку. Решта 84 генератори, розподілені між ремонтними бригадами.

Читайте також: USAID передало дрони для моніторингу газової інфраструктури

«Ця допомога дозволила комунальному підприємству «Київтеплоенерго» продовжувати виробляти тепло, зменшити перебої з постачанням тепла та гарячої води до помешкань киян та забезпечити потреби столичних об’єктів критичної інфраструктури впродовж опалювального сезону 2022/2023», – додали в Київтеплоенерго.

Як повідомлялося, у столиці вже 62% котелень комунального підприємства “Київтеплоенерго” забезпечені генераторами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-