На столичних ярмарках заборонили продавати швидкопсувні продукти

На столичних ярмарках заборонили продавати швидкопсувні продукти

Укрінформ
У липні на сільськогосподарських ярмарках Києва не будуть продавати продукти, що швидко псуються, через нове обмеження.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

“На столичних ярмарках із 4 до 31 липня тимчасово припинена реалізація швидкопсувних продуктів”, - йдеться в повідомленні.

Йдеться про свіже м’ясо, м’ясопродукти та ковбасні вироби, морепродукти, живу та свіжоморожену рибу, молоко і молочну продукцію, кондитерські вироби з кремом тощо.

Читайте також: На Кіровоградщині заборонили масові заходи та роботу закладів харчування після 22.00

Зазначається, що таке рішення прийняли під час наради Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА щодо організації та проведення сезонних і сільськогосподарських ярмарків у столиці.

Тимчасова заборона стосується ярмарків, організаторами яких є комунальні підприємства «Світоч» і «Київська спадщина», що підпорядковані департаменту.

Окрім того, під час проведення ярмарків організатори повинні допускати до реалізації продукцію лише після проведення ветеринарно-санітарної експертизи та за наявності відповідних документів про її проходження.

Читайте також: Україна забезпечена сироваткою проти ботулізму – МОЗ

Як повідомлялося, Держпродспоживслужба посилила контроль за продовольчою продукцією на ярмарках і ринках у Києві. Такі заходи здійснюються у зв’язку з подіями в Херсонської області внаслідок підриву Каховської ГЕС.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Читайте також: Рибалити та купатися у морі поблизу Одеси протягом року є небезпечним – експерт

Українців, серед іншого, закликали не купувати рибу та рибні продукти на стихійних ринках. Мертву рибу або ту, що вмирає, не можна збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати. Жоден спосіб приготування не зробить її безпечною: таку рибу не можна вживати, зокрема, сушити, в’ялити, смажити чи варити. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-