Кличко - про ремонт на вулиці Хмельницького: Місто витрачає кошти лише на пісок і цемент

Кличко - про ремонт на вулиці Хмельницького: Місто витрачає кошти лише на пісок і цемент

Ексклюзив
Укрінформ
Поточний ремонт вулиці Богдана Хмельницького у столиці полягає у заміні "подушки" під бруківкою, його загальна вартість становить 8 млн грн, місто витрачає власні кошти лише на пісок і цемент.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко у коментарі Укрінформу.

"На тему ремонту вулиці Богдана Хмельницького багато спекуляцій, що там міняють бруківку. Але ми її підняли, вирівняли "подушку" і поклали на місце. Це робиться з мінімальним витрачанням коштів (лише на пісок і цемент) силами працівників наших ШЕУ. Ремонт на Богдана Хмельницького коштує 8 млн гривень. Хтось розповідав про 8 млн доларів, але це спекуляції", – сказав Кличко.

Він зауважив, що дороги – це "критична інфраструктура, це артерії міста", і якщо про них не дбати, вони руйнуватимуться в геометричній прогресії.

За словами київського міського голови, він розуміє першочерговість військових потреб, однак столиця країни теж не повинна занепадати.

"Громада Києва підтримує армію – в цих складних умовах минулого року ми віддали на армію більше 1 млрд грн, у цьому році буде, як мінімум, така ж сума. Але місто не повинно бути в занепаді. Я роблю все, щоб місто працювало, тому що якщо дисбаланс і хаос буде у столиці, це може вплинути на всю країну і на всі регіони", – вважає Кличко.

Він нагадав, що міська влада вже робила ремонт бруківки на вулиці Шовковичній, Подільському проїзді.

"Це теж робилося під час війни і за мінімальні кошти, а тут піднявся хайп через ремонт вулиці Богдана Хмельницького", – зауважив Кличко.

На думку міського голови Києва, проти нього ведеться "умисна спецоперація", щоб "зруйнувати репутацію, розказати, що все погано".

Читайте також: Київ готовий закупити сотні тимчасових укриттів, але на них досі немає будівельних норм - Кличко

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня дорожники закінчили перший етап ремонту на вул. Богдана Хмельницького у центрі столиці. Там частково відновили рух на ділянці від Хрещатика до вулиці Терещенківської. Наступний етап – оновлення ділянки від вул. Терещенківської до вул. Володимирської. Розпочато також облаштування додаткового наземного переходу біля станції метро "Театральна" та пішохідного переходу з червоно-білої плитки на перехресті з Володимирською. Завершити дорожні роботи планують на початку вересня.

Варто зазначити, що на адресу київської міської влади лунали звинувачення в недоцільності такого ремонту під час повномасштабної війни. Зокрема, як зазначає ТСН, у соцмережах писали, що ремонт бруківки нібито коштує 300 млн грн, називали також суму у 8 млн дол., та стверджували, що за ці гроші можна було б купити 1600 автомобілів для фронту. Користувачі соцмереж також обурювалися, що під час війни дорожні служби нібито знищують історичну бруківку.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-