Київрада закликала уряд спростити процедуру розгортання модульних укриттів

Київрада закликала уряд спростити процедуру розгортання модульних укриттів

Укрінформ
Київська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів з приводу внесення змін до нормативно-правових актів, які спростять будівництво модульних споруд цивільного захисту у столиці.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА, відповідне рішення депутати Київської міської ради підтримали під час сьогоднішнього засідання.

«Виготовляти та встановлювати модульні укриття у прискорений спосіб на сьогодні не є можливим, оскільки все має відповідати вимогам ДБН, які є застарілими та потребують негайного оновлення. Тому Київрада закликає уряд спростити процедуру розгортання швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу з метою захисту мешканців від уламків ракет, боєприпасів, зарядів та інших засобів ураження», – сказав заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Він підкреслив, що модульні укриття можна оперативно розміщувати на зупинках громадського транспорту та в зелених зонах, щоб мешканці столиці могли якомога швидше опинитися під захистом у разі ракетної атаки з боку Росії. Бондаренко додав, що спрощення процедури дасть змогу швидко та заощадливо встановити модульні укриття, і це сприятиме підвищенню стійкості системи цивільного захисту.

Читайте також: У Києві збільшать кількість «Пунктів незламності»

За рішенням 70 депутатів, Київська міська рада звернулась до Кабінету Міністрів щодо внесення змін до нормативно-правових актів стосовно проєктування, будівництва, встановлення, утримання, експлуатації та обліку швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу.

Як повідомлялося, станом на липень 2023 року влада Києва виділила кошти на 250 модульних укриттів, які планується встановити в різних районах столиці.

Фото: Київрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-