Київрада оголосила частину Броварського лісу ландшафтним заказником

Київрада оголосила частину Броварського лісу ландшафтним заказником

Укрінформ
У Деснянському районі Києва територію лісових кварталів Броварського лісництва КП «Дарницьке лісопаркове господарство» оголошено ландшафтним заказником місцевого значення «Броварський ліс».

Таке рішення прийнято на пленарному засіданні Київської міської ради 64 голосами, передає Укрінформ.

Як зазначив на засіданні голова постійної комісії з питань екологічної політики Денис Москаль, представники ГО «Українська природоохоронна група» та наукові співробітники Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАНУ під час дослідження зазначених лісових кварталів виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції.

«Необхідно захистити від знищення лісову екосистему, яка є осередком біорізноманіття та цінного природного угруповання різних видів тварин і рослин. На цих територіях зустрічаються як типові для Полісся види флори і фауни, так і рідкісні види, які охороняються на національному та міжнародному рівнях. Створення ландшафтного заказника місцевого значення унеможливить забудову зеленого масиву цієї місцевості та сприятиме оздоровленню довкілля», – зазначив Москаль.

Читайте також: Громаді Києва повернули землі Совського парку та заказника «Совська балка»

За його словами, у межах проєктованого заказника виявлено такі червонокнижні види флори: лілія лісова, підсніжник білосніжний, сон розкритий, багатоніжка звичайна, листочня кучерява, спарасис кучерявий.

Серед тварин виявлені мідянка звичайна, плоскотілка червона, чапля велика біла, болотна черепаха європейська, кумка червоночерева, жовна сива , жук плоскотілка червона, які занесені до Червоної книги України та Резолюції №6 Бернської конвенції.

Орієнтовна площа заказника становить 125 га.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині створили нові лісові, ландшафтні та гідрологічні заказники місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-