Національний музей народного декоративного мистецтва змінив назву

Національний музей народного декоративного мистецтва змінив назву

Укрінформ
Київська міська рада перейменувала Національний музей українського народного декоративного мистецтва на Національний музей декоративного мистецтва України.

Таке рішення було ухвалене в четвер на пленарному Київської міської ради 74 депутатами, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київради.

Як зазначила депутатка Київради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, музей було створено 9 вересня 1954 року як філіал Київського державного музею українського мистецтва. Через 10 років його було перетворено з філіалу на самостійний музей, а вже у 2010 році заклад отримав статус національного і назву Національний музей українського народного декоративного мистецтва України.

Муха зауважила, що теперішнє найменування Національний музей українського народного декоративного мистецтва не відповідає напрямкам його діяльності, є застарілим і не розкриває сучасного профілю музею, а тому потребує зміни та осучаснення на більш відповідну назву – Національний музей декоративного мистецтва України.

За словами депутатки, за майже 70-річну діяльність музей зібрав значну колекцію, яка складає понад 56 тисяч одиниць творів не лише народного мистецтва, а й професійного декоративного мистецтва, яка складається з виробів українських заводів, різних інституцій, художньо-промислових закладів та художніх академій.

Читайте також: На Харківщині запускають ініціативу для порятунку музею Сковороди

“Національний музей українського народного декоративного мистецтва поряд з унікальними пам’ятками традиційної української культури презентує й сучасне мистецтво кращих українських народних та професійних майстрів. Щорічно в музеї відбуваються виставки творів професійних митців з різних куточків України. Музей став важливою науковою та практичною базою для студентів мистецьких навчальних закладів”, - додала Муха.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві триває процес перейменування 11 закладів загальної середньої та мистецької освіти, назви яких пов’язані з Росією або її сателітами.

Фото: mundm.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-