У Києві назвали сквер на честь 15-річного харків’янина Данила Дідіка

У Києві назвали сквер на честь 15-річного харків’янина Данила Дідіка

Укрінформ
У Голосіївському районі Києва скверу на вулиці Паньківській присвоїли ім’я 15-річного громадського активіста Данила Дідіка, який загинув унаслідок теракту під час Маршу єдності в Харкові у лютому 2015 року.

Рішення підтримав 76 депутат Київської міської ради, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у лютому 2023 року проходило голосування в додатку «Київ Цифровий», за результатами більшість учасників опитування підтримали присвоєння скверу імені Данила Дідіка.

«Данило Дідік є прикладом української молоді, яка хоче жити у вільній, незалежній Україні. Саме такі мужні люди потрібні в наш час, коли Збройні сили України дають відсіч агресору», – наголосив Бондаренко.

Читайте також: У Києві з'явиться сквер імені Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла

Як повідомляв Укрінформ, під час Маршу єдності, який проводився у Харкові 22 лютого 2015 року, пролунав вибух. На місці загинули двоє людей, були поранені ще 11. Згодом двоє поранених померли в лікарні. Серед загиблих — правоохоронець і троє учасників акції.

15-річний Данило Дідік унаслідок вибуху отримав тяжку черепно-мозкову травму і впав у кому, наступного дня хлопець помер.

28 грудня 2019 року Фрунзенський райсуд Харкова визнав їх винними та призначив їм покарання у вигляді довічного ув'язнення, але змінив запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

29 грудня 2019 року Дворнікова, Тетюцького і Башликова передали на непідконтрольні території під час взаємного звільнення утримуваних осіб. Тоді повідомлялося, що включення їх в обмінний список було принциповим питанням для російської сторони. Засуджені не визнали провини. Через пів року усіх трьох оголосили у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-