Київрада передала в оренду земельну ділянку на вулиці Круглоуніверситетській

Київрада передала в оренду земельну ділянку на вулиці Круглоуніверситетській

Укрінформ
Київрада передала в оренду земельну ділянку на вулиці Круглоуніверситетській у Печерському районі Товариству з обмеженою відповідальністю «Солелат Палац».

Про це повідомив депутат Київради, голова постійної комісії з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу.

«Київська міська рада передала в оренду земельну ділянку площею 0,17 га на вул. Круглоуніверситетській, 10 у Печерському районі Товариству з обмеженою відповідальністю «Солелат Палац» для забезпечення охорони об’єктів культурної спадщини: жодної забудови на земельній ділянці не передбачено», – підкреслив Терентьєв.

Він зазначив, що земельна ділянка передана у зв’язку з набуттям права власності на об’єкт нерухомого майна. Зокрема, на земельній ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, які перебувають у власності Товариства загальною площею 1 046,7 кв. м.

Терентьєв зауважив, що у межах підготовки проєкту землеустрою Товариство отримало погодження Міністерства культури та інформаційної політики України та між Товариством і Департаментом охорони культурної спадщини КМДА укладено охоронний договір на пам’ятку культурної спадщини.

Читайте також: Києво-Печерська лавра отримала в постійне користування дві земельні ділянки

«Відтак, цей випадок є одним з унікальних, оскільки землекористувач не лише сплачуватиме до місцевого бюджету за використання землі під власним майном, але і взяв на себе обов’язок охорони цього майна, яке є пам’яткою архітектури та мистецтва місцевого значення», – запевнив Терентьєв.

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва повернув місту земельну ділянку на Трухановому острові, де планувалося комерційне будівництво.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-