Метрополітен: Підтримка в Київраді петиції про перевезення тварин не означає зміни у правилах підземки

Метрополітен: Підтримка в Київраді петиції про перевезення тварин не означає зміни у правилах підземки

Укрінформ
У Київському метрополітені заявляють, що підтримка профільною комісією Київради петиції про перевезення тварин ще не означає внесення змін у правила користування підземкою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У метрополітені детально опрацьовують можливості перевезення тварин у метро, зауважили в комунальному підприємстві за підсумками засідання постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами.

У підприємстві зауважили, що підтримка профільною комісією Київради петиції про перевезення тварин у столичній підземці – це ще не внесення змін у правила користування метрополітеном. До того ж, члени комісії під час обговорення питання наголосили, що ця ініціатива потребує комплексного та фахового опрацювання з урахуванням безпекових аспектів, зокрема переміщення ескалатором та в рухомому складі.

Відповідно до алгоритму відпрацювання петицій, після підтримки профільною комісією розроблятиметься план заходів, де детально опрацюють можливість перевезення собак у метрополітені, ідеться в повідомленні.

Як зауважили в Київському метрополітені, підприємство розуміє актуальність запиту перевезення тварин, адже з перших днів повномасштабного вторгнення на станціях підземки укриваються сотні людей зі своїми домашніми улюбленцями. Фахівці метро максимально допомагають і сприяють власникам домашніх тварин.

"Водночас є низка питань, які необхідно комплексно та ґрунтовно опрацювати перед повноцінним перевезенням тварин інфраструктурою метрополітену. Оскільки багато станцій підземки обладнані ескалаторами та різними візуальними і звуковими сигнальними пристроями, що можуть бути травмонебезпечними для тварин", - пояснили в КП.

Також важливо дослідити та вивчити міжнародний досвід перевезення собак у метрополітенах країн Європи, особливо з великим пасажиропотоком та наявністю ескалаторів.

Крім того, ця ініціатива потребує обговорення з профільними фахівцями, зокрема кінологами та громадськими організаціями.

Читайте також: Депутат Київради: зачинені станції «синьої гілки» метро не працюватимуть до осені, а може й рік

Як додали в метрополітені, столична підземка щодня перевозить сотні тисяч пасажирів, серед яких є люди з алергією чи кінофобією. Комунальне підприємство має враховувати інтереси максимальної кількості людей. Тому необхідно проаналізувати, наскільки буде комфортно всім, оскільки у вагонах поїздів відсутні окремо визначені місця для поїздки пасажирів із собаками.

"Лише після комплексного опрацювання вноситимуться зміни або доповнення до нинішніх правил перевезення тварин, зокрема собак, у метрополітені. Нагадаємо, що на сьогодні правилами користування Київським метрополітеном передбачено перевезення тварин, зокрема й собак, утім із дотриманням конкретних вимог", - зауважили у КП.

Як повідомляв Укрінформ, мер Києва Віталій Кличко заявив, що роботи на закритій ділянці метро між станціями "Либідська" і "Деміївська" йдуть за графіком, і вже влітку рух поїздів на шести станціях мають відновити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-