ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук 

Відповідно до норм законів України "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки", частини другої статті 48 Регламенту Верховної Ради України, Державного стандарту України 3008:2015 "Інформація та документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура та правила оформлювання", а також задля покращення ефективності адресної підтримки молодих учених - докторів наук, створення додаткових можливостей і стимулів для проведення ними в Україні фундаментальних і прикладних наукових досліджень з пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки, підвищення престижності іменних стипендій Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:

1. Заснувати 30 іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук із щомісячною виплатою кожної у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня року отримання стипендії.

Вік науковців на весь період отримання стипендії не може бути більшим 40 років.

2. Установити, що іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук призначаються щороку терміном на один рік вітчизняним науковцям, які збагатили науку визначними здобутками, проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, а також мають змогу виконувати в Україні актуальну наукову (науково-технічну) роботу.

3. Затвердити Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук та опис диплома стипендіата Верховної Ради України - молодого вченого - доктора наук (додатки 1, 2).

4. Доручити Голові Верховної Ради України за поданням Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти у разі успішного виконання стипендіатами наукової (науково-технічної) роботи та звітування вручити їм диплом стипендіата Верховної Ради України - молодого вченого - доктора наук за відповідний рік.

5. Кабінету Міністрів України щорічно під час розроблення проекту закону про Державний бюджет України на відповідний рік передбачати бюджетні призначення Апарату Верховної Ради України, необхідні для здійснення заходів з виплати іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук та вручення відповідних дипломів.

6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття і застосовується для конкурсного відбору стипендіатів Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук на 2020 і наступні роки.

Визнати такою, що втратила чинність, Постанову Верховної Ради України від 16 березня 2007 року № 774-V "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених".

Визначити, що вручення іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених за 2019 рік, а також звітування стипендіатів 2019 року здійснюється відповідно до Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених, затвердженого Постановою Верховної Ради України "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених" від 16 березня 2007 року № 774-V.

Голова

Верховної Ради України                                                     А.ПАРУБІЙ

м. Київ 

5 лютого 2019 року

№ 2676-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-