У чому різниця між есе і твором в американських вузах: корисна інформація для абітурієнтів

У чому різниця між есе і твором в американських вузах: корисна інформація для абітурієнтів

Укрінформ

Есе - це невеликий авторський текст, на 1-2 сторінки, в якому викладені особисті міркування студента на ту чи іншу соціально значиму або морально-етичну проблему. Есе має бути коротким, суб'єктивним, емоційно забарвленим, адже його мета, як правило, не дати готові відповіді або навчити чогось, а спонукати читача задатися важливим питанням і відкрити будь-яку тему з нової точки зору.

Відмінності есе від твору та інших студентських жанрів

Оскільки в нашій літературній традиції есе прийнято вважати розлогим твором на будь-яку тему, то студентам-іноземцям в американських і європейських вишах буває важко зловити різницю жанрів.

Від твору есе відрізняє мета написання, адже есе, як сказано вище - це текст, що спонукає задуматися, тоді як твір може містити готове судження або аналіз, наприклад, роману.

Відмінність есе від нарису в тому, що есе не повинно описувати пригод і не має сюжету. Також есе відрізняється від реферату чи доповіді тим, що не містить максимально повного фактичного матеріалу з питання, а включає лише ті факти і аргументи, які необхідні для підтримки основної думки.

Як підготувати есе швидше і краще

Одна з труднощів написання есе для вічно зайнятих студентів - це необхідність перевіряти факти і цифри по довідковій літературі. Власне, завжди потрібен ретельний і глибокий пошук в інтернеті, в деяких випадках - відвідування бібліотеки. Але ж ці факти ще потрібно вписати в текст так, щоб вийшла струнка структура, і додати емоцій - для більшості це важка робота не на один день, бо навіть успішні студенти можуть мати слабке місце у вигляді творчого написання текстів. І тоді вони використовують сторонні сервіси замовлень готових робіт, таких як essaywriter.org, для написання яких залучаються фахівці з різних областей, що збирають і грамотно викладають матеріал.

Мета замовленого есе - дати студенту повне уявлення про предмет міркування і навчити викладу думок в правильному порядку. Студент може переробити і доповнити готове есе, оскільки воно все одно унікальне, а може просто використовувати кілька таких робіт для підвищення свого рівня і потім написати щось своє.

У чому сила есе в плані навчання

У США викладачі використовують домашні есе настільки часто, що у студентів іноді накопичується на вихідні до 10 цих творчих робіт з різних предметів. Вважається, що написання есе допомагає розвинути критичний розум і здатність аргументувати свою точку зору, а також емоційно вести читача до певних висновків.

Есе дозволяє викладачеві оцінити не тільки знання предмета або певної теми у студента, а й простежити за формуванням у нього навички висловлення своєї позиції і взагалі наявності такої у нього. З точки зору системи освіти - це одна з кінцевих цілей навчання, тому есе завжди були і будуть важливою його частиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-