Музика для скрипки та віолончелі з оркестром

Музика для скрипки та віолончелі з оркестром

Укрінформ

19 березня Національний симфонічний оркестр України під орудою Володимира Сіренка виступить з блискучими солістами, Соломією Івахів (скрипка, США) та Йоахімом Ейландером (віолончель, Нідерланди). Прозвучить Концерт для скрипки та віолончелі з оркестром Йоганнеса Брамса.

Львів’янка Соломія Івахів від 17 років живе у США. Пройшовши конкурсний відбір серед 160-ти претендентів із різних країн світу, дівчина вступила до Музичного інституту Куртіса у Філадельфії, де навчалася у Джозефа Сільверстайна, Памели Френк та Рафаеля Друяна. Соломія була першою українкою, яка за 80-річну історію інституту виграла конкурс на місце концертмейстера симфонічного оркестру інституту. Закінчила інститут 2003 року із золотою медаллю. 2010 року здобула докторський ступiнь в галузі музики в університеті Стоні Брук (Нью-Йорк). Соломія Івахів – лауреатка міжнародних конкурсів імені С. Прокоф’єва та імені Я. Коціана, учасниця численних музичних фестивалів. Співпрацює з філармонійними оркестрами Фресно у штаті Каліфорнія та Oґаста у штаті Джорджія, виступає у складі Філадельфійського та Балтиморського симфонічних оркестрів. Пропагує сучасну музику і у своєму репертуарі має твори, написані спеціально для неї, серед них – скрипковий концерт американського композитора Ілая Маршалла, прем’єра якого відбулося на фестивалі «Контрасти» у Львівській філармонії 2008 року.

Йоахім Ейландер – професор Нідерландської академії струнного квартету Амстердамської Консерваторії. Крім викладацької роботи, веде активну гастрольну діяльність, є відомим солістом в Європі, Азії, США. Постійний учасник міжнародних музичних фестивалів у таких містах, як Сітка-Аляска, Ель-Пасо-Техас, Пруссія-Коув (Великобританія), Шлезвіг-Гольштейн і Мекленбург-Форпоммерн (Німеччина). Співпрацював із композиторами Анрі Дутільє, Джорджі Куртагом, Софією Губайдуліною, Луї Андріессеном, Джоем Рукенсом. Виступає з різноманітними ансамблями, зокрема із «Квартетом Бородіна». В дуеті із Соломією Івахів виступить вже не вперше. Йоахім Ейландер грає на унікальній італійській віолончелі, зробленій у Римі 1755 році анонімним майстром. 

Крім музики Брамса, у програмі концерту прозвучить Восьма симфонія Антоніна Дворжака та твір сучасного українського композитора Олександра Шимка «Океан життя» для симфонічного оркестру.

Квитки продаються у касі філармонії -(044) 278-16-97, в театральних касах м.Києва та онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-