Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Боротимуся за запровадження обов'язкового щеплення, безвідносно до побажань громадян, у майбутньому

Боротимуся за запровадження обов'язкового щеплення, безвідносно до побажань громадян, у майбутньому

Укрінформ
Хотів би звернутися до тих, хто виступає проти будь-яких щеплень, так званих "антипрививочників"

Я вакцинувався сам, вакцинував дружину та дитину. І хотів би звернутися до тих, хто виступає проти будь-яких щеплень, так званих "антипрививочників", та тих, хто купує дітям довідки про щеплення.

Почнемо з того, що я поважаю ваш вибір і те, що ви критично відноситесь до світової медичної науки, міжнародних організацій і їх заяв, та до історії хвороб людства.

Повірте, як людина, яка постійно бореться з тим, що споживачі інформації можуть сприймати на віру історії про "зажарєнних снєгірєй" чи "ізнасілованих епілєптічєк", я уявляю яка сміливість потрібна, щоб виступити з протестом проти світової практики. Я вірю в те, що ви мотивуєтеся критичним підходом до інформації й готові сприймати аргументи.

А найголовніше, я вірю, що такі, критично мислячі люди, як ви, готові змінювати свої рішення, якщо аргументація та підстави для цього будуть.

Ґрунтуючись на цьому, я маю два варіанти пропозиції для вас.

ПЕРШИЙ

Ми можемо встановити рамки та правила цивілізованого діалогу, в якому я намагатимусь працювати над донесенням до вас інформації, яка б могла змінити вашу думку та сформувати довіру до інституцій, що покликані боротися з хворобами та захищати здоров'я громадян.

Ви, зі свого боку, будете готові не тільки змінити свою думку, а й вакцинувати дітей та порвати куплені довідки.

ДРУГИЙ

Кожний дорослий коли-небудь бачив – як хворіє дитина. Це страшно, і ми намагаємося це попередити. Але категорія "колективного імунітету" говорить про те, що навіть якщо ти вакцинував свою дитину, а інші не зробили цього щодо своїх дітей, з якими він/вона спілкується, то небезпеки уникнути дуже важко.

Оскільки це правило все змінює, то окремі батьки вимушені активно діяти щодо убезпечення своїх дітей.

Це означає, що я буду активно працювати над тим, щоб посилити кримінальну відповідальність лікарів за службове підроблення довідки про вакцинацію та криміналізацію дій батьків в цьому випадку.

Я буду працювати над перенесенням в Україну міжнародних практик заборони невакцинованим дітям ходити до дитсадочка чи школи (це не стосується дітей, які мають обґрунтований медичний відвід від щеплень).

Врешті решт, я буду боротися за запровадження обов'язкового щеплення, безвідносно до побажань громадян, у майбутньому.

UPDATE: В коментарях резонно рекомендують, щоб кореспондуюча відповідальність лежала на виробниках та закупівельниках вакцин, та гарантувалася державою. Це справедливо.

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-