Канада вимагає від Росії звільнення українських моряків

Канада вимагає від Росії звільнення українських моряків

Укрінформ
Росія мусить звільнити усіх полонених українських моряків та повернути захоплені поблизу Керченської протоки у листопаді минулого року судна ВМС України.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом із нашими міжнародними партнерами ми закликаємо Росію негайно звільнити 24 затриманих українських моряків та повернути захоплені судна. Росія повинна дозволити вільний та безперешкодний прохід Керченською протокою та Азовським морем», - сказала Фріланд.

Читайте також: Канада розширила санкції проти Росії

Вона наголосила, що Канада й її союзники «непохитні у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України».

«Російські провокації у Керченській протоці та незаконне вторгнення й окупація Криму не будуть ігноруватися», - зазначила міністр.

За її словами, оголошені сьогодні ЄС, США та Канадою нові санкції проти Росії демонструють, що Канада й міжнародна спільнота готові підвищувати ціну дій для Росії, коли вона ігнорує міжнародне право та заснований на правилах міжнародний порядок.

Читайте також: Канада дає 25 мільйонів доларів на підтримку українських виборів

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-