Ляшко увірвався на Кабмін і влаштував скандал

Ляшко увірвався на Кабмін і влаштував скандал

Фото, відео
Укрінформ
Радикальна партія Олега Ляшка на чолі з лідером увірвалася на засіданні уряду та влаштувала скандал.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман після того, як до нього підійшов Ляшко з представниками своєї фракції, дав можливість виступити нардепу.

Ляшко увірвався на засідання уряду та влаштував скандал / Фото: Мусієнко Владислав

Ляшко викрикував: "На якій підставі уряд продовжує контакт з Коболєвим?". За його словами, Радикальна партія вимагає не продовжувати цей контакт, також скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ та підвищити пенсії.

Прем'єр-міністр вислухав Ляшка, потім зазначив, що народні депутати порушують регламент роботи уряду: "Це меганекультуно так вриватися у зал засідань уряду", - сказав Гройсман.

Читайте також: Уряд готовий продовжити контракт з Коболєвим, але без "захмарної" зарплати
Він також звинуватив Ляшка у піарі: "Ще недавно пенсія була 900 гривень, ще недавно пенсії оподатковувались. Ми це скасували і почали підвищувати пенсії, як і мінімальну зарплату, яка була 50 доларів, а зараз - 150. Це не бравада і не "хвастовство", а це говорить про те, що ми йдемо в напрямку того, щоб врешті-решт людям дати "людську зарплату", але з білбордів зарплати не платять, і коли говорять різні політичні лозунги, то дуже часто не несуть за це відповідальності", - сказав Гройсман.

Він додав, що пенсійна система до 2017 року була банкрутом і уряд поставив своїм завданням вирівняти дефіцит Пенсійного фонду і налагодити систему підвищення пенсій.

Перед початком засідання уряду члени партії Ляшка намагалися увійти у будівлю уряду, але зважаючи на те, у що їхніх імен не були у списках, за якими учасників засідання пускають в КМУ, народні депутати силою прорвалися через кордон охорони.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, уряд готовий продовжити контракт з Коболєвим ще на рік.

Раніше уряд вирішив із 23 березня оголосити відкритий конкурс на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". 22 березня 2019 року спливає термін дії контракту з головою правління і правлінням НАК "Нафтогаз України".

Разом з тим наглядова рада компанії ухвалила рішення рекомендувати Кабміну повторно призначити Коболєва головою правління компанії щонайменше на рік - до 2020 року. Рівень заробітної плати вона пропонує зменшити на 50% від місячного посадового окладу, встановленого чинним контрактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-