САП доопрацює подання на депутатів Дубневича, Дзензерського і Скуратовського

САП доопрацює подання на депутатів Дубневича, Дзензерського і Скуратовського

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) опрацьовуватиме подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Ярослава Дубневича (БПП), Дениса Дзензерського («Народний фронт») та Сергія Скуратовського (Радикальна партія Олега Ляшка).

Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький під час брифінгу у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора я отримав на доопрацювання подання на нардепа Дубневича. Знову щось там не влаштовує Генпрокуратуру, знову щось треба виправити. Виправимо і знову направимо - нема питань. По інших двох поданнях, я ще їх не отримав на доопрацювання, але з інформації, яку чую публічно, вони також будуть повернуті. Генпрокурор, зокрема, заявив, що через відсутність голосів і таке інше ці подання можуть просто пропасти. Певна логіка в цих словах є», - сказав Холодницький.

Водночас, на запитання журналістів, кого стосуються два останніх подання, керівник САП уточнив, що вони пов’язані з недекларуванням інформації Дзензерським і Скуратовським.

«Ми теж не можемо направити подання до Верховної Ради, знаючи, що воно не буде розглянуто... Ми вноситимемо подання, коли прокурорами буде визнано достатність зібраних доказів у тих чи інших справах», - додав Холодницький.

29 грудня 2018 року до Генпрокуратури надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.

Читайте також: Справа Укроборонпрому: САП сумнівається у правдивості роз'яснень НАБУ

Національне антикорупційне бюро у 2016 році почало розслідування справи про незаконне заволодіння газом компаніями народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів.

За даними слідства, підконтрольні Дубневичам підприємства, які володіють Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ, упродовж 2013–2015 років уклали низку угод про закупівлю у НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню за пільговою ціною. Насправді понад 300 млн м³ газу використали не за цільовим призначенням, а для промислових потреб, чим завдали збитків на суму понад 1,4 млрд грн. У серпні обидві ТЕЦ перейшли в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-