Парубія просять підписати закон про покарання за злочини в оборонці

Парубія просять підписати закон про покарання за злочини в оборонці

Укрінформ
Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення звернутися до спікера Андрія Парубія з проханням розблокувати підписання закону покарання за порушення в оборонних закупівлях від 26 січня 2016 року.

Відповідне рішення члени комітету підтримали під час засідання в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова комітету Андрій Кожем'якін, закон України №1793 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері», який був ухвалений Верховною Радою 26 січня 2016 року, досі не підписаний ні Головою Верховної Ради, ні Президентом України.

Після ухвалення зазначеного закону був зареєстрований проект постанови 1793-П про скасування рішення Ради щодо його прийняття, автором якого є секретар Комітету ВР з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник. Таким чином, без відхилення зазначеного проекту постанови закон не може бути підписаний Головою ВР і Президентом і, відповідно, набути чинності.

"Нагадаю, що цим законом доповнюється Кримінальний кодекс України статтею 114-2 і встановлюється кримінальна відповідальність за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері", - нагадав Кожем'якін. Як покарання за ці дії передбачається до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Схеми в Укроборонпромі: від генпрокурора вимагають щомісяця звітувати в комітеті ВР

Також комітет доручив секретаріату організувати зустріч членів комітету з головою парламенту.

Депутати також врахували пропозицію першого заступника голови комітету, члена фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука запросити на наступне засідання комітету Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-