Новий санкційний перелік України: від книжкових магазинів до холдингів РФ

Новий санкційний перелік України: від книжкових магазинів до холдингів РФ

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) включила до нового списку російських юридичних осіб, проти яких запроваджуються обмежувальні заходи, книжкові інтернет-магазини та видавництва, холдинги та заводи, будівельні компанії та медійників.

Зокрема, українських інтернет-провайдерів зобов'яжуть закрити доступ до книгарень ЛітРес, Лабірінт.Ру та Рексофт.

Проти інтернет-магазинів також на три роки введені обмеження на торговельні операції з українськими компаніями.

Крім того, до нового списку потрапили вісім російських видавництв: Ексмо, АСТ, ЗАТ Книжковий світ, Віче, Центрполиграф, Яуза, Яуза-пресс, Видавничий дім Пітер.

Читайте також: Україна синхронізувала санкції проти Росії з Євросоюзом і США - Президент

Окрім того, до переліку потрапили "МАКО-холдинг" Олександра Януковича, EN + Group і ряд інших пов'язаних із Олегом Дерипаскою підприємств, російські "Силові машини" і "Стройтрансгаз", а також суднобудівний завод "Залив" народного депутата Костянтина Жеваго.

Під санкціями і українські "дочки" російських держбанків - Сбербанку, ВЕБ і ВТБ. Їм на два роки заборонено виводити капітал на користь пов'язаних із банками осіб.

Також РНБО включило до списку санкцій понад 15 російський та кримських будівельних компаній.

Читайте також: Нові санкції ЄС проти Росії підтримали ще три країни

Окрім цього, у список потрапили: АТ "Краснодаргазстрой" і ТОВ "Мостдорстрой" (обидві — Краснодар, РФ), ТОВ "КБК Груп" (Сочі, РФ) і АТ "Дирекція з будівництва залізниці Беркакит-Томмот-Якутськ" (Алдан, РФ). У список також включені зареєстровані в Криму ТОВ "Боспорекострой" і ТОВ "ГідроПромСтрой".

У відношенні до цих компаній санкції введені строком на три роки і передбачають блокування їхнії активів, а також заборона на здійснення у них держзакупівель товарів, робіт і послуг.

Нагадаємо: 20 березня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти юридичних і фізичних осіб РФ, причетних до агресії у Криму та на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-