Дмитро Кулеба їде в Брюссель для участі в засіданні Комісії Україна - НАТО

Дмитро Кулеба їде в Брюссель для участі в засіданні Комісії Україна - НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3-4 квітня здійснить робочий візит до Брюсселя для участі в офіційному засіданні Комісії Україна - НАТО.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС, це буде перше засідання комісії на рівні міністрів закордонних справ за участю України з 2017 року.

«Глава української дипломатії проведе важливі переговори в контексті підготовки до Вільнюського саміту НАТО в липні», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Кулеба також детально обговорить кроки задля посилення обороноздатності України, зокрема нове постачання озброєння та виробництво боєприпасів, посилення санкційного тиску на росію, створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та гуманітарну допомогу.

Читайте також: Кулеба закликав не дати москві зловживати головуванням у Радбезі ООН

Під час візиту глава МЗС України також проведе окремі двосторонні зустрічі із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, високим представником ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозефом Боррелем, комісаркою ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марією Габріель, а також міністрами закордонних справ країн-партнерів.

Як повідомлялося, Угорщина з 2017 року блокувала проведення засідань Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні, вимагаючи від України змінити свою політику щодо прав угорських меншин.

Читайте також: Заступник помічника Столтенберга: Майбутнє України - у НАТО

Заступник помічника генерального секретаря НАТО Хав’єр Коломіна в інтерв’ю Укрінформу повідомив, що НАТО повертає свою фізичну присутність в Україні. Повноцінне поновлення роботи представництва Альянсу в Києві за три місяці до саміту у Вільнюсі сприятиме поглибленню діалогу між Україною та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-