У росії в підсумку відбудеться зміна режиму – Джемілєв

У росії в підсумку відбудеться зміна режиму – Джемілєв

Укрінформ
У російській федерації всі процеси почнуть відбуватися дуже швидко, як тільки буде свобода висловлення думки, і у підсумку відбудеться зміна режиму.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

«У росії панує страх, неросійські народи перебувають під ще більшим тиском, аніж росіяни. Тому в нинішній ситуації казати про якійсь рухи в рф складно. Багато хто змушений залишити ту країну: поволзькі татари в Мюнхені та Лондоні, у чеченського народу уряд в еміграції в Лондоні», - зазначив Джемілєв.

За його словами, подальший розвиток ситуації в рф залежатиме від того, наскільки можна буде висловлювати свою точку зору.

«У радянський час також були утиски, але за три роки перебудови піднялися народні фронти, відновились національні рухи. І в росії все відбудеться дуже швидко, як тільки буде свобода висловлення своєї точки зору, коли за це не кидатимуть до в'язниці. Я думаю, в кінцевому підсумку в росії відбудеться зміна режиму», - сказав лідер кримських татар.

Він зауважив, що в цьому питанні його бентежить позиція західних країн.

«Захід свого часу також був проти розпаду Радянського Союзу. Тому що зважали, що це – ядерна країна, думали, в чиї ж руки потрапить ядерна зброя, що розпочнуться якісь неконтрольовані процеси. Приблизно такий самий настрій зараз у західних країн. Але після розпаду СРСР подібні побоювання не виправдались і я думаю, вони не виправдаються і з майбутнім розпадом російської федерації», - вважає Джемілєв.

Повний текст інтерв'ю читайте завтра на сайті Укрінформу.

Читайте також: Карл фон Габсбург: Україна має перемогти, а режим путіна має бути змінений

Як повідомлялося, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що росія зможе отримати шанс на трансформацію тільки в разі поразки у розв'язаній проти України війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-