Клімкін вважає, що наявність бельгійських автоматів у РДК серйозно не вплине на допомогу Україні

Клімкін вважає, що наявність бельгійських автоматів у РДК серйозно не вплине на допомогу Україні

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін упевнений, що ймовірна наявність бельгійських автоматів у бійців «Російського добровольчого корпусу» не вплине на надання Україні військової допомоги.

Таку думку він висловив у ефірі Радіо NV, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми прекрасно розуміємо, що автомати – це такий товар, який точно можна дістати, причому в різних місцях. Я думаю, що на якість дискусії щодо надання нам допомоги, чи то військової, чи то якоїсь іншої, це точно якогось серйозного впливу не матиме. У цьому я абсолютно певен», - сказав колишній очільник МЗС.

Клімкін пояснив, що бельгійський уряд має звертати увагу на внутрішню політику, де є люди, які виступають проти надання зброї з різних міркувань.

Читайте також: Міжнародне право дозволяє Україні використовувати західну зброю на території РФ - Пісторіус

Як повідомляв Укрінформ, після публікації розслідування у виданні The Washington Post Бельгія вимагатиме від уряду України пояснень, як зброя бельгійського виробництва, яка була призначена для оборони України від вторгнення РФ, могла опинитися в руках бійців РДК, що діють на території Росії.

Упродовж останніх місяців “Російський добровольчий корпус” неодноразово заявляв, що проводить рейди у Бєлгородську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-