Україна розраховує, що НАТО зможе допомогти вибудувати прозору систему закупівель – Резніков

Україна розраховує, що НАТО зможе допомогти вибудувати прозору систему закупівель – Резніков

Укрінформ
Україна розраховує, що НАТО зможе допомогти вибудувати прозору й ефективну систему закупівель.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«На засіданні Комісії Україна-НАТО ключовими були два питання. Перше короткострокове – це все, що стосується підготовки до Вільнюського саміту НАТО, який пройде в липні. У нас була можливість донести нашу позицію, і ми розраховуємо на те, що на Вільнюському саміті Україна отримає чітке розуміння: як і коли ми зможемо стати членом Альянсу. Також ми обговорили те, як НАТО може допомогти нам налагодити медичну реабілітацію поранених воїнів, які зараз повертаються з поля бою і яким далі потрібно пройти дуже серйозний шлях, щоб повернутися до повноцінного життя», - повідомив Резніков.

Читайте також: Сейм Польщі ухвалив резолюцію про підтримку вступу України в НАТО

За його словами, ще один важливий напрямок — допомога з боку НАТО в оборонних закупівлях. Україна розраховує, що Агентство закупівель НАТО зможе допомогти вибудувати ефективну й прозору систему закупівель, яка дозволить ефективно використовувати кожну гривню. Це дуже практичні речі і ми можемо зараз констатувати, що на цей момент ми підготували дуже серйозний пакет практичних кроків, які будуть представлені на Вільнюському саміті лідерам країн-членів НАТО, додав Резніков.

Міністр оборони також повідомив, що друге питання стосувалося подальшого майбутнього - що треба зробити, аби гарантувати безпеку України і всієї Європи після Перемоги, а також спільного оборонного планування.

«Зараз в режимі реального часу наші оборонні планувальники спільно з оборонними планувальниками НАТО працюють над моделями майбутнього. Словом, роблячи все можливе для якнайшвидшої Перемоги у війні зараз, ми працюємо і на подальше майбутнє, і в цьому майбутньому Україна буде членом НАТО і продовжить робити величезний внесок в систему безпеки Європи та матиме дуже сильну потужну систему безпеки і оборони, яка дозволить нам на покоління вперед розраховувати на мир і успішний розвиток. Це означає — гарантія безпеки і так, це означає повноцінне членство в Альянсі», - наголосив міністр.

Читайте також: Перше засідання нової Ради Україна-НАТО може відбутися у Вільнюсі за участі Зеленського - Столтенберг

Резніков також повідомив, що наразі триває робота над запуском спільного центру аналізу освіти і тренування, який стане своєрідним Центром уроків війни з Росією.

«Ідея полягає в тому, що ми можемо ділитися здобутими важкою ціною уроками цієї війни і використовувати західний досвід для того, щоб ставати сильнішими. Наша мета – зробити так, щоб Україна була сильною і здатною себе захистити після Перемоги. А це означає — сильна армія, яку ми називаємо армією майбутнього. Українська армія - це і є армія майбутнього. І вже наразі ми говоримо про це з партнерами, про довгострокові плани розвитку українського війська», - зазначив Резніков.

Як раніше повідомлялося, напередодні у Брюсселі в рамках першого дня роботи Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони відбулося засідання Комісії НАТО-Україна та зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США. У цих заходах взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков. Учасники розглядали шляхи продовження та прискорення надання Україні військової допомоги для наступу проти російських загарбників та для звільнення територій, а також питання щодо перспектив членства України в НАТО та отримання гарантій безпеки на період, поки таке членство відбудеться. Ці та інші найважливіші питання щодо діяльності Альянсу будуть розглянуті під час Вільнюського саміту НАТО 11-12 липня поточного року.

Фото: Олексій Резніков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-