Данілов: На саміті НАТО хотілося б набагато більшого, але наявні результати – вже перемога

Данілов: На саміті НАТО хотілося б набагато більшого, але наявні результати – вже перемога

Укрінформ
Україна очікувала від результатів саміту НАТО конкретного вирішення питання щодо членства в Альянсі, але наявні результати – це вже перемога.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Ми б дуже хотіли, щоб усе вирішувалося швидко, щоб на цьому саміті було більш конкретно вирішено питання щодо нашого членства в Альянсі. Однак, я вважаю, що результат, якого досягнув наш Президент на цьому саміті, і загалом усе, що там відбулося, – це для нас, звичайно, перемога. Але ще раз наголошую, дуже хотілося б, щоб було набагато більше", – сказав Данілов.

Читайте також: Президент: Уперше за час незалежності ми сформували фундамент безпеки на шляху до НАТО

Він підкреслив, що зараз Україні необхідно виконати непросте "домашнє завдання" щодо членства в НАТО. Секретар РНБО наголосив, що Україна стане членом Альянсу. На його переконання, у цьому вже ніхто не сумнівається. "Так само вчорашній день показав, що на думках росіян про розбудову Російської імперії поставлено великий хрест. Не буде Російська імперія більше існувати", — додав Данілов.

Читайте також: Байден: Чекаю з нетерпінням, щоби відсвяткувати офіційне членство України в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у столиці Литви відбувся саміт НАТО, на якому було оголошено про створення Ради Україна – НАТО.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна цінує визнання того, що не потребує Плану дій щодо членства в Альянсі, та назвав це гарним результатом саміту.

Лідери країн "Групи семи" погодили на полях саміту "Спільну декларацію про підтримку України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-