Данілов про Україну та Польщу: Ми об’єднанні спільною історією та єдиною ціллю

Данілов про Україну та Польщу: Ми об’єднанні спільною історією та єдиною ціллю

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував обмін критичними заявами між Україною та Польщею упродовж останніх днів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

За словами Данілова, Україна вдячна Польщі «за кожний злотий, снаряд чи добре слово», а також за надання прихистку українським біженцям.

«Ми об’єднанні спільною європейською історією, мільйонами родинних і дружніх зв’язків і єдиною ціллю – знищення московської потвори, яка посягнула на нашу і вашу свободу», – заявив Данілов.

Читайте також: Клімкін – про Україну та Польщу: Друзі можуть сваритися, та це не привід офіційно з'ясовувати відносини

Він зазначив, що саме Польща надала Україні першу партію зброї після початку повномасштабної російської агресії, надіславши партію мінометів.

«Напруження Великої війни інколи викликають емоційні дії і слова, але в нашій родині ми самостійні, без сторонньої допомоги зможемо владнати будь-які непорозуміння», – додав секретар РНБО.

Читайте також: Польща разом з Україною стала щитом Європи, і жодної тріщинки в ньому бути не може - Зеленський

Як повідомлялося, голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, коментуючи вимогу п’яти країн ЄС продовжити обмеження на імпорт українського зерна, заявив, що Києву «варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відігравала для України в останні місяці та роки».

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга назвав такі заяви безпідставними.

Пізніше Міністерство закордонних справ України запросило посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького.

Міністерство закордонних справ Польщі 1 серпня повідомило, що у зв'язку із заявами представників української влади до МЗС викликали посла України в Польщі Василя Зварича. Та оскільки Зварич зараз перебуває в Києві на нараді послів, його заступник буде запрошений до МЗС Польщі у середу і буде прийнятий на офіційному рівні.

Президент Володимир Зеленський заявив у Твіттері, що Україна надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі, яка разом із Україною стала справжнім щитом Європи, «і жодної тріщинки в цьому щиті бути не може».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-