Захід може давати більше зброї Україні – польський депутат

Захід може давати більше зброї Україні – польський депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Обсяги зброї, яку країни Заходу передають Україні, могли б бути значно більшими.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив голова комісії Сейму Польщі у закордонних справах, депутат нижньої палати польського парламенту від правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Радослав Фогель.

“Так, її (зброї - ред.) замало. Якби провідні країни Заходу в березні 2022 року наважилися на передачу того, що вони роблять сьогодні, і не був би потрібен весь процес прохань, переконань для прийняття відповідних рішень, то, можливо, війна вже б завершилася. Тому зараз потрібна ще більша підтримка України, і Польща продовжуватиме лобіювати, аби ця військова підтримка була більшою. Ми знаємо, що більша військова допомога для України є можливою”, - наголосив Фогель.

Читайте також: Партнери розуміють потребу України у далекобійних ракетах – Бербок

Водночас він вважає, що у Польщі немає "втоми від війни", проте вона спостерігається "в деяких країнах Заходу".

"Чим ближче до президентських виборів у США, тим ця проблема буде більшою. Це справді виклик, це завдання для комунікації політиків із суспільствами своїх країн, своїми виборцями”, - вважає політик.

Він зауважив, що кілька тижнів тому у складі групи парламентаріїв з різних країн відвідав Київ під час святкування Дня Незалежності України, а також побував на аеродромі в Гостомелі.

“Цей візит ми організували також для того, щоб наші колеги з парламентів країн Заходу мали змогу побачити ситуацію на власні очі, щоб вони могли потім розповісти про побачене у розмовах з громадянами своїх країн. Вони повинні донести своїм виборцям, що Україна бореться, що на фронті щодня гинуть люди. Відтак мова про втому від війни у суспільствах країн Заходу, які живуть у мирі й добробуті, взагалі є недоречною”,- наголосив голова комісії Сейму.

Як повідомлялося, Варшава надала Києву зброї та військової техніки на понад 2 млрд євро. Серед техніки та озброєння, яку Польща надала Україні, - винищувачі МіГ-29, танки Leopard 2, PT-91, Т-72, САУ Krab, автоматичні гвинтівки Grot, артилерійські снаряди різних калібрів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-