Клімкін прогнозує, що Україна вступить в НАТО раніше, ніж у ЄС, але «не завтра»

Клімкін прогнозує, що Україна вступить в НАТО раніше, ніж у ЄС, але «не завтра»

Вечірній стрім
Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозує, що Україна стане членом НАТО раніше, ніж доєднається до Європейського Союзу, але це буде «не завтра».

Таку думку дипломат висловив у програмі «Укрінформ: Вечірній стрім».

«У нас нормальні перспективи – ми будемо членом НАТО. Я думаю, що раніше, ніж членом ЄС, але не завтра», - сказав Клімкін.

Він зауважив, що в України «непрості перспективи» щодо отримання запрошення до НАТО на Вашингтонському саміті Альянсу.

«Я скоріше по Вашингтонському саміту песимістичний, хоча зараз там борються різні точки зору, в тому числі всередині адміністрації США. Але абсолютно вірю, що у найближчі роки ми отримаємо (членство в) НАТО», - заявив ексміністр.

За його словами, ніяких інших безпекових варіантів для України та розумних рішень стосовно військових зобов’язань партнерів не існує.

Коментуючи суб’єктність України у світовій дипломатії, Клімкін, зауважив, що вона має свою специфіку.

«Ми, звичайно, не визначаємо світові події, і те, що буде навколо нас, ми будемо спільно визначати з ключовими гравцями. Але без нас це вже не буде, і в цьому є наша суб’єктність. Мені здається, що одним з дуже важливих висновків, які зробив Захід, є те, що українцям «надягнути на голову» все що завгодно неможливо», - акцентував він.

Читайте також: Кулеба обговорив зі Столтенбергом підготовку до Вашингтонського саміту НАТО

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Нью-Йорку під час виступу з публічною лекцією в аналітичному центрі Council on Foreign Relations заявив, що вступ України в НАТО після завершення війни стане гарантією тривалого та стійкого миру, щоб ця історія з нападом Росії не повторилася знову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-