Клімкін вважає, що США не послаблять підтримки України через події в Ізраїлі

Клімкін вважає, що США не послаблять підтримки України через події в Ізраїлі

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що США не послаблять підтримки України через можливе розгортання війни на Близькому Сході, оскільки вони розглядають ці збройні конфлікти у глобальному контексті протистояння демократій і диктатур.

Таку думку дипломат висловив в ефірі телеканалу «1+1», передає Укрінформ.

"Насправді це може бути навпаки – концентрація американських зусиль. Я не бачу, щоб американці сказали "ні", тепер ми Україну не підтримуємо”, оскільки вони бачать це глобально. Вони бачать це як протистояння демократій – це нас – проти диктатур, проти режимів тощо. І десь програти – це означає програти всі війни... Програш на одному фронті означає, що ви слабші на всіх фронтах”, - сказав Клімкін.

Читайте також: Клімкін: США направили авіаносну групу в Середземномор'я, щоб запобігти великій війні

За його словами, в американців і у Заходу є здатність воювати "на скільки завгодно фронтів", але питання в тому, чи вони цього хочуть.

У цьому контексті ексглава МЗС зауважив, що Україні теж слід замислитися над тим, що ми маємо робити у нинішній ситуації і налаштуватися на марафонську дистанцію.

“Ми маємо зрозуміти, що нам потрібне власне виробництво зброї, нам потрібна суспільна стійкість, щоб ми стояли до кінця і розуміли, що Путін посиплеться, а ми його сто відсотків переживемо. А це ми можемо робити тільки із Заходом, оскільки це має бути спільна історія”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Пентагон вважає що Конгрес США має надавати допомогу одночасно Україні та Ізраїлю

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

СШАЄСУкраїна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-