РФ намагається представити агресію проти України як наслідок Революції гідності - Лещенко

РФ намагається представити агресію проти України як наслідок Революції гідності - Лещенко

Відео
Укрінформ
Росія намагається представити агресію проти України як наслідок Революції гідності.

Про це під час брифінгу сказав радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, передає Укрінформ.

"Останніми днями Росія була зосереджена на двох темах, якими вона заповнювала інформаційний простір. Перше - це дискредитація Революції гідності і намагання представити як власним громадянам, так і іншим країнам, що агресія яку розпочала Росія - це похідне від Революції гідності", - сказав Лещенко.

Відео: ОП

Так, за його словами, голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін прямим текстом звинуватив Україну у тому, що вона "спровокувала Росію на цю війну", посилаючись на фейкові, ніким не визнані у світі референдуми, якими Росія виправдовує окупацію частини українських територій.

Інші роспропагандисти також намагаються виправдати російську агресію начебто лозунгами проти російськомовного населення під час Революції гідності.

"Майдан виник як реакція на спроби тодішнього президента-втікача Януковича зупинити євроінтеграцію всупереч підтримці цього вектору розвитку української держави більшістю громадян України, і подальше використання ним брутальної сили проти мирних протестувальників. Всі інші події походили саме з цього рішення, ухваленого Януковичем за впливом Росії", - сказав Лещенко.

Читайте також: В ОП спростували російський фейк щодо кадрових змін в українському уряді

Також роспропаганда, за його словами, поширює наратив, що Захід намагається анексувати Україну, чого в реальній історії ніколи не було. Зокрема, маніпулює і поширює відверту неправду про вимоги Заходу щодо мобілізації жінок, призивний вік тощо.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Офісі Президента пояснили демотивуючі тексти про Україну, які останнім часом з'являються у західних ЗМІ, роботою проплачених Росією пропагандистів по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-