Російський режим знову ставить світ на межу ядерної катастрофи - Шмигаль

Російський режим знову ставить світ на межу ядерної катастрофи - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС наголосив, що для запобігання новій масштабній техногенній катастрофі, потрібно зупинити Росію і змусити її відмовитись від будь-яких ядерних погроз.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Фейсбуці.

«Сьогодні ми вшановуємо героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тоді сотні тисяч хоробрих людей прийняли доленосний виклик, щоб захистити не лише Україну, але й усе людство», - зазначив Шмигаль.

За його словами, здавалося, що світ назавжди засвоїв цей гіркий урок минулого.

Читайте також: Через черговий блекаут на ЗАЕС виникла загроза радіаційній безпеці - Міненергетики

«Але зараз тоталітарний російський режим знову ставить світ на межу ядерної катастрофи. Окупація Запорізької АЕС, безперервні обстріли поблизу українських атомних енергооб'єктів. Це черговий виклик для людства», - підкреслив Шмигаль.

Він наголосив, щоб запобігти новій масштабній техногенній катастрофі, потрібно зупинити Росію і змусити її відмовитись від будь-яких ядерних погроз. «Про це говорить один з пунктів Формули миру Володимира Зеленського. Про це має говорити весь світ», - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Галущенко зустрівся з послом Туреччини - говорили про ситуацію на ЗАЕС

Як повідомлялось, 14 грудня в Україні — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відзначається щорічно у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-