Зеленський розповів, чого очікує від саміту НАТО у Вашингтоні

Зеленський розповів, чого очікує від саміту НАТО у Вашингтоні

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський очікує отримати від Вашингтонського саміту НАТО оборонні й політичні рішення, зокрема, щодо посилення ППО України.

Про це він сказав на зустрічі з представниками ЗМІ у Вільнюсі після переговорів з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хотілося б отримати дві конкретні речі. Оборонне рішення і політичне", - зазначив Зеленський.

Відео: ОП

За його словами, стосовно оборонного рішення і ППО, то він би хотів на саміті НАТО отримати посилення цього пакету кількісно системами, які так потрібні Україні. "Саме системи і саме конкретні ракети, які борються проти російської балістики", – пояснив Президент.

Щодо стосується політичних рішень, то, як сказав Зеленський, "хочеться отримати хоча б один конкретний крок назустріч до НАТО".

Читайте також: Для успіху на саміті НАТО Україні слід зосередитися на Річній національній програмі - Науседа

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2023 року в литовському Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу, під час якого лідери країн НАТО оприлюднили підсумкове комюніке, в якому зазначається, що майбутнє України – в НАТО, і держава отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

На саміті НАТО у Вільнюсі також було оголошено про створення Ради Україна - НАТО, скасовано План дій щодо членства в Альянсі. Окрім того, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України".

Наступний саміт Організації Північноатлантичного договору відбудеться у 2024 році у Вашингтоні.

Президент Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту - це одна з ключових цілей 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-