Зустріч із Сійярто є «непоганою історією» незалежно від її результатів - Клімкін

Зустріч із Сійярто є «непоганою історією» незалежно від її результатів - Клімкін

Укрінформ
Зустріч в Ужгороді міністрів закордонних справ України та Угорщини Дмитра Кулеби і Петера Сійярто та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака незалежно від її результатів є «непоганою історією».

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Сам по собі візит (Сійярто до Ужгорода - ред.), який би результат він не приніс, багато кому не подобається. Тож зустріч незалежно від результату є непоганою історією», - сказав дипломат.

За його словами, дуже важливо, що візит глави МЗС Угорщини відбувається напередодні саміту ЄС, під час якого буде ухвалюватися рішення про допомогу Україні, «і не тільки про 50 млрд євро».

«Я очікую від цього візиту в першу чергу розуміння того, що ми можемо і маємо зробити разом, встановлення якихось суто ділових контактів», - зазначив ексміністр.

Коментуючи заяву лідера ультраправої угорської партії Ласло Тороцкаї щодо територіальних претензій на Закарпаття у разі програшу України у війні, Клімкін зауважив, що «це точно не особиста заява». Він констатував, що праві партії, «особливо такі, якими вони є в Угорщині», завжди кимось використовуються – «чи Орбаном, чи Путіним, чи разом».

Читайте також: Угорщина відкрита до використання бюджету ЄС для допомоги Україні - радник Орбана

«У мене насправді є підозра або інтуїція, що разом... Звісно, що це (заява Тороцкаї – ред.) маніпуляція, вона невипадково відбулась напередодні візиту (Сійярто в Ужгород – ред.). Чи звертати на це увагу? Звісно. Чи боятися цього? Однозначно ні, оскільки це якісь маргінали навіть в угорській політиці, які знаходяться на периферії. Чи будуть їх надалі використовувати? Сто відсотків», - спрогнозував колишній очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак проводять в Ужгороді зустріч з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Сторони обговорюють можливість організації зустрічі Президента України і прем'єр-міністра Угорщини.

Фото: ОП / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-