Кулеба назвав наративи Росії, якими вона намагається розʼєднати Україну зсередини та із союзниками

Кулеба назвав наративи Росії, якими вона намагається розʼєднати Україну зсередини та із союзниками

Укрінформ
Росія використовує наративи про втому від України та тему виборів, щоб посіяти внутрішні конфлікти і розʼєднати Україну із союзниками.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на форумі "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першим з наративів глава МЗС назвав втому від України. “Взагалі цей аргумент про втому від України я почув ще на першому курсі інституту ще в 1999 році. Під нього просто різні теми підганяють, але він усе ніяк не спрацює. Світ не втомиться від України. Головне, щоб розумні люди, які мають доступ до публічних каналів комунікації, не розганяли цю історію”, – сказав Кулеба.

Другим наративом РФ міністр назвав тему виборів, яка спрямовується на зовнішнє та внутрішнє розʼєднання.

“Цю історію вони намагаються розігнати і на міжнародному рівні. Ці політичні сили є носіями аргументу, що Україна не є демократичною країною, тому що не проводить вибори. Це теж історія, з якою треба дуже обережно, але рішуче, грамотно працювати, тому що росіяни будуть далі це розгойдувати”, – підкреслив глава МЗС.

Кулеба також певен, що події в Польщі також мають російський слід і переслідують мету зіграти на ситуації, щоб розколоти країни.

У підсумку очільник української дипломатії закликає зберігати єдність усередині країни і із союзниками та щодня працювати на результат: “Коли щодня буде надходити в Україну зброя, коли будуть ухвалюватися санаційні пакети, будуть заморожені активи, передані – коли кожного дня будуть рішення, вони будуть вибивати опору з-під Росії”.

Читайте також: Буданов: Росія зараз проводить операцію «Майдан 3», щоб завдати поразки Україні на полі бою в червні

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого проходить Форум "Україна. Рік 2024". Основні його теми — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки, робота оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-